Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NALED traži da Vlada male plate rastereti poreza

    Nova Vlada Srbije bi trebalo da razmotri smanjenje poreza i doprinosa na najniže plate da bi se podstakao razvoj malih i srednjih preduzeća, ocenila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

    Direktor za regulatornu reformu u NALEDU Jelena Bojović rekla je agenciji Beta da bi malim i srednjim preduzećima dobro došle i podsticajne mere – oslobadjanje od nekih taksi, jer je to u prvih godinu dana rada ključni element za opstanak firmi.

    On je kazala da je bitno omogućiti i subvencionsanje kamatnih stopa na bankarske kredite, a ne davanje direktnih subvencija.

    "Za mala i srednja preduzeća najbitnije je informisati ih u prvih godinu dana kako da se usklade sa zakonom. Kod malih i srednjih preduzeća veliko je nerazumevanje zakona, odnosno načina primene zakona. To ih sprečava da zaista u prvoj godini 'imaju puni napon' i da uspeju", rekla je Bojović.

    Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i verovatni premijer, Aleksandar Vučić, u utorak je kao mere za oporavak privrede najavio "najagresivnije stimulativne pakete" za privrednike, stimulativne mere za zapošljavanje onih koji sada rade "na crno" i stimulativne pakete za banke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE