Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mirović: Nisam dovoljno stručan za agrar

    Vršilac funkcije ministra privrede Srbije Igor Mirović izjavio je da u novoj vladi neće biti ministar poljoprivrede jer smatra da nije dovoljno stručan za tu oblast.

    Nisam od onih koji prihvataju da rade i u onim oblastima za koje nisu dovoljno stručni, a za poljoprivredu sigurno nisam dovoljno stručan, kazao je Mirović koji je i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

    On je dodao da članovi nove vlade neće ponavljati greške prethodnika koji su prelazili iz ministarstava u kojima su stručni u ona za koja nisu imali kvalifikacije.

    Po rečima Mirovića, naredne nedelje će, kroz novi Zakon o Vladi i ministarstvima, biti jasna slika nove organizacije ministarstava i vlade, a jedna od ideja je da se formira posebno telo pri kabinetu vlade koje će analizirati rad ministarstva, koja su do sada bila potpuno nezavisna i samostalna.

    On je kazao da za sada unutar odlazeće vlade nije bilo razgovora o rebalansu budžeta za 2014. godinu.

    Ekonomske mere koje će primeniti nova vlada odmah po formiranju pokazaće da li je reblans budžeta potreban ili ne, objasnio je Mirović, naglasvši da će se deo planiranih mera odnositi na suzbijanje sive ekonomije i kontrolu svih koji pune budžet.

    Mirović je najavio kontrolu rada javnih preduzeća koja, kako je rekao, više neće pripadati u fomalnom smilu ministarstvima vec će direktan nadzor nad njihovim poslovanjme imati vlada. Cilj tih mera je da se poveća dobit u javnim preduzećima, da bi deo te dobiti išao u budžet, rekao je Mirović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE