Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poboljšajte uslove i Nemci će doći

    Nemačka ulaže puno novca i stalno zapošljava nove ljude, a novi investitiori će stići u Srbiju, kada se stvore bolji uslovi, kaže predsednik Nemačko-srpskog poslovnog udruženja Ronald Seeliger.

    U Srbiji posluje 370 nemačkih kompanija, a najnovije istraživanje pokazuje da bi čak njih 92 odsto ponovo investiralo u zemlju.

    Da bi Srbija privukla još nemačkih investitora, potrebno je manje birokratije, novi Zakon o radu i unapređenje pravosudnog sistema, kaže Seeliger.

    Na primer, u Hemofarmu rade sjajno motivisani i kvalifikovani ljudi i ako to budu znali drugi, doći će i oni, napomenuo je Seeliger, koji u toj kompaniji obavlja funkciju generalnog direktora.

    Govoreći o poslovnom forumu Srbija-Nemačka, Seliger kaže da će taj sastanak pomoći unapređenju privredne saradnje, a najvažnije je, kako kaže, utvrditi zajedničke potrebe.

    Srpsko-nemački forum i udruženje čiji sam ja predsednik doprinose zajedničkim naporima da saradnja, koja je ionako na visokom nivou, bude još bolja, napominje Seeliger.

    Odgovarajući na pitanje da li očekuje da u sledećem istraživanju odgovor nemačkih investitora o ulaganjima u Srbiju bude 100 odsto pozitivan, Seliger kaže da bi trebalo pružiti šansu investitorima iz drugih zemalja.

    Možemo da budemo zadovoljni ovim i učinićemo sve što je u našoj moći da bismo to popravili. Zato smo ovde, zato smo neka vrsta ambasadora Srbije u Nemačkoj. Shvatamo naš posao veoma ozbiljno i nadamo se još boljim rezultatima, zaključio je Seliger.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE