Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kostolac počinje sa prvim remontima

    Na ugljenokopima privrednog društva Termoelektrane i kopovi Kostolac sredinom aprila počinju remontne aktivnosti.

    Prvi remonti na Površinskom kopu "Drmno" trebalo bi da počnu već polovinom aprila i to na petom jalovinskom sistemu za otkrivanje uglja, precizirao je direktor Direkcije za proizvodnju uglja u Kostolcu Goran Horvat.

    Na pojedinim mašinama i opremi biće izvršeni složeniji zahvati, a kašnjenje u sprovođenju javnih nabavki može da predstavlja problem i da utiče na stepen realizacije i kvalitet remonta.

    U rudarskom sektoru Kostolca plan remontnih aktivnosti biće realizovan u skladu sa dinamikom sprovođenja javnih nabavki, a aktivnosti na ovom poslu biće usklađivane sa okolnostima, rekao je Horvat za časopis "kWh".

    Posle završetka remonta petog jalovinskog sistema, sredinom maja bi trebalo da se krene sa remontom četvrtog jalovinskog sistema.

    Kako je predviđeno dinamikom sprovođenja ovogodišnjih remonta rudarske mehanizacije, sredinom juna bi trebalo da počne sređivanje drugog jalovinskog sistema, naveo je Horvat.

    On je dodao da je za sredinu jula predviđen početak radova na remontu rudarske mehanizacije koja radi na iskopavanju uglja, a posle toga sledi remont trećeg jalovinskog sistema.

    Remontna sezona biće završena remontom rudarske mehanizacije koja radi u sklopu prvog jalovinskog sistema, kazao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE