Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fiat Chrysler planira 6 miliona vozila godišnje

    Generalni direktor Fiata i Chryslera Sergio Marchionne rekao je da će spojena kompanija moći da proizvodi preko šest miliona vozila godišnje, što je, prema ranijim izjavama, minimum potreban da se proizvođač takmiči na globalnom tržištu.

    Marchionne namerava pravno da završi spajanje Fiata i Chryslera do kraja ove godine i da formira kompaniju Fiat Chrysler Automobiles, sedmog po veličini proizvođača automobila na svetu, a novi višegodišnji plan predstaviće u u maju.

    Do 2018. Fiat će moći da proizvede preko šest miliona automobila. Neću da dajem detalje plana ali idemo u tom pravcu, rekao je Marchionne novinarima posle sastanka deoničara Fiata u istorijskom sedištu kompanije u Torinu.

    Kompanija je proizvela 4,4 miliona vozila prošle godine, a cilj je da ove godine proda između 4,5 i 4,6 miliona, uglavnom računajući na jako američko i azijsko tržište.

    Marchionne je često citiran kako kaže da je cifra od šest miliona granica koju proizvođači automobila moraju da pređu da bi ostvarivali profit na sve popunjenijem globalnom tržištu.

    Poslednjih godina, međutim, nije pominjao da bi kompanija Fiat Chrysler mogla da dostigne taj nivo zbog toga što je usled ekonomske krize pala prodaja u Evropi. Marchionne veruje da kompanija može da finansira svoj naredni petogodišnji plan bez prodaje imovine ili dokaptalizacije.

    Fiat Chrysler Automobiles imaće pravno sedište u Holandiji, a fiskalno sedište u Britaniji, dok će se njegovim deonicama trgovati na njujorškoj i milanskoj berzi.

    Marchionne je rekao deoničarima da je Fiat u razgovorima sa ruskom Sberbank o zajedničkom ulaganju za proizvodnju džipova. Fiat i Sberbank su potpisali pismo o namerama o tom ulaganju 2012, ali do sada nije bilo izveštaja o napretku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE