Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bivša guvernerka novi ministar privrede?

    Bivša ministarka energetike i guvernerka Narodne banke Srbije Kori Udovički prvi je izbor Aleksandra Vučića za novog ministra privrede, saznaje Blic.

    Iako se još ne zna sa kim će naprednjaci formirati vlast, lider SNS Aleksandar Vučić već pravi kalkulacije o potencijalnim kandidatima za pojedine ministarske pozicije. Kako saznaje beogradski list, naprednjaci bi na mesto prvog čoveka ministarstva privrede rado videli Kori Udovički sa kojom već sada sarađuju na pisanju programa buduće vlade.

    „Njoj je ponuđena ministarska fotelja, ali ona još nije donela konačnu odluku. Zainteresovana je za angažman u vladi, ali ne bi još da zauzme ministarsku poziciju. Radije bi da bude savetnik,“ kaže izvor Blica.

    Bivša guvernerka NBS-a, međutim, za Blic navodi da sa njom još niko nije razgovarao o ministarskoj funkciji.

    „Puno me je ljudi zvalo na istu temu i svima sam rekla da razgovora o tome nije bilo. Meni još nije stigao nikakav poziv, niti sam dobila konkretnu ponudu,“ navodi Udovički.

    To što je Kori Udovički zapala za oko Vučiću ekonomiste ne iznenađuje. Za Ljubodraga Savića takav sled događaja je očekivan. On podseća da je lider SNS u vreme kada je vlada bila u ostavci govorio da razgovara sa brojnim stručnjacima i da je u tom kontekstu pomenuo i bivšu srpsku guvernerku.

    Osim što je bila guvernerka, Kori Udovički je u Vladi Zorana Đinđića obavljala funkciju ministarke energetike, a tri godine bila je na mestu specijalnog savetnika ministra finansija i ekonomije. Radila je u MMF-u i bila asistent generalnog sekretara UN, asistent administrator Razvojnog programa UUN i direktor regionalnog biroa Razvojnog programa UN za Evropu i Zajednicu nezavisnih država. Trenutno je na čelu Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) u Beogradu.

    Foto: ww.mc.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE