Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: 250 miliona evra za male hidroelektrane

    Ministar energetike Zorana Mihajlović potpisala je sa predstavnicima 20 lokalnih samouprava Memorandum o zajedničkoj saradnji na izgradnji malih hidroelektrana snage 60 megavata.

    Mihajlović je, nakon potpisivanja dokumenta u Vladi Srbije, izjavila da će izgradnja novih malih HE za zemlju značiti i 200 do 250 miliona evra ulaganja i novo zapošljavanje.

    Kako je naglasila, najvažnije je to što će biti ubrzan razvoj lokalnih samouprava gde se budu gradile male hidroelektrane, jer izgradnja objekata nosi i angažovanje malih i srednjih preduzeća i porodičnog biznisa.

    Prema njenim rečima, drugi javni poziv za izgradnju malih HE na 143 lokacije uspešno je završen i bilo je puno prijava, blizu 400.

    Mihajlović je kazala da dobra kordinacija lokalnih samouprava i države znači da neće biti zastoja i najavila da će svaka opština imati mentora iz Ministarstva energetike, koji će voditi računa o investicijama i izgradnji hidroelektrana.

    Memorandum je potpisan sa Zaječarom, Nišom, Paraćinom, Kuršumlijom, Svrljigom, Golupcem, Rekovcem, Lučanima, Čajetinom, Novim Pazarom, Aleksincem, Vranjom, Dimitrovgradom, Malim Zvornikom, Žagubicom, Leskovcem, Despotovcom, Knjaževcom, Krupnjem i Valjevom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE