Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koje poslovne metropole su najpovoljnije za pokretnje start-up biznisa

    Berlin je najbolje mesto za pokretanje biznisa ako je reč o troškovima, slede ga Singapur i Peking, prenosi Inc.  Na suprotnoj strani te liste nalazi se San Francisko kao najskuplje odrediše, a nešto manje novca potrebno je u Palo Altu koji se nalazi u čuvenoj Silicijumskoj dolini i Vašingtonu. U istraživanje je bilo uključeno 11 svetskih “poslovnih metropola”.

    Ako tražite najpovoljnije mesto za svoj start-up biznis razmišljajte  i o tome da bi to moglo da bude van američkih granica, piše njujorški poslovni magazine Inc. U rangiranju 11 gradova koji doživljavaju ekonomski bum, tri najeftinija se nalaze van SAD.

    U istraživanje medijske kuće The Information, čije rezultate prenosi Inc, uključeni su podaci o prosečnoj plati zasposlenih neophodnih za formiranje tima kao i prosečnu cenu poslovnog prostora.

    Možda će vas iznenaditi činjenica da prosečna godišnja plata softverskog inženjera u Berlinu iznosi samo 61 hiljadu dolara ocenje Inc. Pošto su u računicu uključeni plate za dva inženjera, dizajnera i troškovi godišnjeg izdavanja 90 kvadratnih metara poslovnog prostora, ispada da je za pokretanje biznisa u Berlinu potrebno “samo” 212 hiljada dolara. U Singapuru ta cifra iznosi oko 230 hiljada, dok bi u Pekingu za malu kompaniju bilo potrebno skoro 260 hiljada dolara.

    Kada je reč o najskupljim lokacijama, na prvom mestu je San Francisko sa potrebnih 388 hiljada dolara, slede Paolo Alto sa 379 hiljada i na kraju glavni grad SAD, Vašington sa 318 hiljada dolara. Uprkos tome što je cena nekretnina daleko jeftinija u Paolo Altu nego u San Francisku, inženjeri koji rade u Silicijumskoj dolini “očekuju” zaradu za 12 hiljada dolara veću na godišnjem nivou od svojih kolega.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE