Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milijarde iz dijaspore usmeriti na investicije

    Iz dijaspore stiže oko 5,5 milijardi dolara doznaka godišnje, a najmanje toliko može da bude investirano u maticu, izjavila je direktorka vladine Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu Slavka Drašković, ističući da je za takve investicije potrebno obezbediti poverenje i privredni ambijent.

    Drašković je, nakon potpisivanja protokola o saradnji Kancelarije sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), istakla da gotovo 90 odsto investicija iz dijaspore ide u mesta iz kojih oni koji ulažu potiču i gde im žive rođaci.

    Predsednik NALED Vladan Atanasijević ukazao je da je cilj ovog sporazuma i da dijaspora upozna maticu zemlju i podvukao da je želja da novac koji ide u doznake iz dijaspore ne ide u potrošnju već u investicije kojim bi se otvorila nova radna mesta.

    Atanasijević je dodao da NALED već šest godina radi sertifikaciju opština sa najboljim poslovnim okruženjem, a do sada je 27 opština u Srbiji dobilo sertifikat te organizacije.

    Protokol o saradnji Kancelarija i NALED, kako je rečeno, podrazumeva aktivno uključivanje dijaspore u privredni razvoj Srbije, a poseban akcenat će biti na uspostavljanju veza lokalnih partnera sa potencijalnim investitorima u inostranstvu.

    Kako je naglašeno prilikom potpisivanja protokola, na taj način će se privući ulaganja i otvoriti radna mesta u lokalnim samoupravama širom Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE