Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tadić: Svi da rade na privlačenju investicija

    Ključno pitanje predstojećih izbora, budućnosti zemlje i građana jeste efikasna politika privlačenja investicija, istakao je Boris Tadić, predsednik Nove demokratske stranke.

    Tadić je, novinarima u Kragujevcu, rekao da je zato veoma važno da i predsednik države i premijer budu osobe koje mogu da motivišu potencijalne investitore.  Prema njegovim rečima, kada kuća gori svi su obavezni da gase požar, a požar u Srbiji je nedostatak radnih mesta.

    "Predsednik i premijer moraju da razgovaraju sa predsednicima kompanija, kao što sam to ja činio sa prvim čovekom Fiata, a onda su ministri obavljali drugi deo posla sa izvršnim direktorima", rekao je Tadić i dodao da je to model koji je Kragujevcu doneo novi privredni zamah.

    On je istakao da ključni ljudi u državi moraju da budu osposobljeni za tu vrstu posla, jer u suprotnom nijedan državni projekat neće biti uspešan.

    "Nema ni dobre borbe protiv korupcije bez dobre ekonomije, a nema dobre ekonomije bez nove investicione politike", objasnio je Tadić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE