Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RBV oštećena za 3,5 milijardi dinara

    Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv šest osoba, kojima se na teret stavljaju zloupotrebe prilikom dodele 27 kredita i bankarskih garancija Razvojne banke Vojvodine, čime je banka oštećena za više od 3,5 milijardi dinara.

    Optužnica je podignuta protiv Biljane Jovanović, predsednika Izvršnog odbora RBV, članova odbora Gorana Kostića i Jelene Kokelj Protić i Slobodana Bajina, člana kreditnog odbora i direktora sektora za poslovanje sa privredom RBV.

    Tužilaštvo tereti i Dušana Borovicu i Željka Jovovića, odgovorna lica u poslovnom sistemu Borovica, odnosno preduzeća Unihemkom. Svi su optuženi za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

    Prema tvrdnjama Tužilaštva, Jovanović, Kokelj Protićeva, Kostić i Bajin su od 2. jula 2010. do 8. oktobra 2012. godine, protivno uslovima predviđenim Zakonom o bankama, odlukama NBS i internim procedurama RBV, preduzećima iz grupe Borovica i Unihemkom, odobravali kredite i bankarske garancije.

    Sve je to urađeno na teret RBV, čime je Borovici i Jovoviću, pribavljena korist od više od 3,5 milijardi dinara. U toku je istraga protiv okrivljenog Srđana Petrovića, prinudnog upravnika Metals banke AD Novi Sad, a zatim predsednika IO Metals banke koja je kasnije promenila poslovno ime u RB Vojvodine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE