Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Nastavljamo borbu protiv korupcije i borbu za privlačenje investicija

    Ključni prioritet posle izbora će biti napredak srpske privrede i rast ekonomije, obećao je Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. On je dodao da će naglasak biti i na nastavaku borbe protiv korupicije i kriminala.

    "Onako žestoko kako smo se borili protiv kriminala i korupcije, koliko smo energije i snage uložili u to, uložićemo u napredak privrede, nova radna mesta, rast ekonomije i da damo ljudimo priliku da rade i da zarade", rekao je Vučić na predizbornom skupu u Sremskoj Mitrovici. Srbija danas ima šansu, dodao je, jer posle mnogo godina ima političku stabilnost i nikad više ne treba dozvoliti da Srbija liči na "mulj i zabokrečinu" u kakvoj je bila. 

    Vučić je najavio  da će nakon provere 24 privatizacije, gde su završene predistražne radnje, biti ispitane i sve privatizacije u Srbiji u kojima se sumnja da se kršio zakon i ponovio da će zakon biti jednak za sve, bez obzira na partijsku knjižicu. "Moramo da pošaljemo jasnu poruku da se ne isplati krasti", poručio je Vučić. 

    Do kraja juna, ponovio je Vučić, biće donet 21 zakon za poboljšanje investicionog ambijenta i poručio da će se država truditi da pronađe investitore u svakom mestu u zemlji i da "nije sramota učiti od Nemaca, Švajcaraca".

    Nebojša Stefanović  potpredsednik SNS poručio je da jedino vlada koja bude sprovodila reforme može da obezbedi ekonomski napredak i naglasio da je siguran da građani neće Srbiju koju vode tajkuni, monopolisti, interesne grupe i kriminalci. "Nećemo Srbiju koju predvode tajkuni, monopolisti, interesne grupe i kriminalci, jer takva Srbija nema budućnost. Nažalost u prošlosti smo predugo imali ljude koju su bili predsednici vlada, ministri, gradonačelnici i vi ste se ovde u Vojvodini toga nagledali, a koji su samo gledali kako će nekim korumpiranim igrama isisavati život iz ljudi dok su građani bili sve siromašniji", poručio je Stefanović.

    Navodeći da je vlada uspela jednim delom da stabilizuje posrnulu ekonomiju, Stefanović je rekao da je potrebno još efikasnije sprovođenje reformi. "Svi koji govore da reforme treba prikočiti i da ćete vi živeti bolje – ne govore istinu. Nema vremena za kalkulisanje ni za oklevanje – jedino vlada koja bude donosila reforme može da obezedi ekonosmki napredak", rekao je Stefanović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE