Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez promene cene prirodnog gasa za javno snabdevanje

    Cene prirodnog gasa za javno snabdevanje koje se primenjuju od 1. decembra 2013. godine, neće se menjati ni za mesec april, saopštila je Agencija za energetiku Republike Srbije.

    Regulisana cena gasa se menja kada dođe do promene uvoznih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

    Odnos količina uvoznog i domaćeg gasa za javno snabdevanje nije promenjen, a promene uvozne cene gasa i kursa dolara su bile takve, da se nisu stekli uslovi za izmenu cene (one se povećavaju ili smanjuju kada kumulativne mesečne promene cene po kojoj JP Srbijagas snabdeva javne snabdevače, budu veće od 3%)

    Snabdevači prirodnog gasa su dužni da izmerene količine prirodnog gasa isporučene kupcima koriguju uzimajući u obzir i kvalitet (donju toplotnu vrednost) gasa.

    JP Srbijagas ne dostavlja podatke o kvalitetu prirodnog gasa Agenciji za energetiku, niti ima takvu obavezu, a kako se navodi u saopštenju, to preduzeće od danas na svom sajtu objavljuje podatke o kvalitetu gasa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE