Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sony prodaje svoje sedište u Tokiju

    Japanski gigant u oblasti elektronike Sony planira da proda zgrade u kojima je bilo njegovo sedište poslednjih 60 godina, na prestižnoj lokaciji u japanskoj prestonici, budući da se nalazi u velikim finansijskim problemima, pišu japanski mediji.

    Kompanija traži kupca za zgrade u oblasti Gotenjama u blizini železničke stanice Šinagava, gde su cene nekretnina odnedavno u porastu.

    Sony se nada da bi za zgrade, u kojima radi nekoliko stotina ljudi, mogao da dobije oko 15 milijardi jena, odnosno oko 147 miliona dolara, piše tokijski list Nikei. Kompanija je 2007. prodala deo imovine na toj lokaciji, premestivši sedište na drugu stranu Šinagava stanice.

    Kompanija je osnovana 1946. pod imenom Tokyo Tsushin Kogyo. Godinu dana nakon toga, preselila se sa prvobitne lokacije u prestonici u oblast Gotenjama, odakle je porasla u globalnog igrača. Japanski mediji navode da bi, nakon prodaje zgrada, Sonyev muzej ostao jedina lokacija u vlasništvu kompanije u datoj oblasti.

    Sony je ovog meseca upozorio da očekuje gubitak od 1,08 milijardi dolara u fisklanoj godini zaključno sa martom i najavio gašenje 5.000 radnih mesta i izlazak sa tržišta personalnih računara. Pored toga, kompanija je saopštila da će zatvoriti 20 američkih maloprodajnih radnji u okviru programa restrukture.
     

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE