Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bizaran razlog uspeha ser Alexa Fergusona

    Ser Alex Ferguson je otkrio tajnu svog uspeha. Legendarni Škot smatra da su mu potrebnu disciplinu i posvećenost poslu ‘usadili’ udarci kaišem omiljene učiteljice Elizabeth Thompson.

    Najtrofejniji britanski fudbalski stručnjak, čovek koji je od posrnulog kluba iz Mančestera učinio planetarnog giganta, priznao je da je taj isti kaiš sada okačen u njegovoj radnoj sobi kod kuće, a dobio ga je kada je učiteljica Elizabeth Thompson umrla.

    "Šest udaraca tim kaišem i bili biste u potpunoj agoniji. To je bila kazna, u mom slučaju, najčešće zbog toga što sam se tukao u dvorištu", naveo je Ferguson u tekstu "Moja najbolja učiteljica" u listu Times.

    Ferguson je tokom menadžerske karijere bio poznat kao trener koji voli disciplinu i red, i često je pribegavao najrazličitijem kažnjavanju igrača.

    "Elizabeth Thompson me je insipirisala. Imala je neku vrstu sirove odlučnosti, ali sve sa ciljem da vas natera da budete najbolji. Definitivno je uticala na taj deo moje ličnosti", objasnio je legendarni Škotlanđanin.

    Ferguson je dodao da je ostao u kontaktu sa učiteljicom i mnogo nakon što je završio školu.

    "Kada je umrla, nisam mogao da odem na sahranu, ali sam kasnije otišao na groblje. Ostavila mi je kaiš. Njen rođak poslao mi je pismo u kojem je kazao: 'Vi o ovom kaišu znate više nego bilo ko drugi'. Mada, moram da priznam da se moji unuci plaše ove priče", dodao je on.

    Telesno kažnjavanje dece u Glazgovu je zvanično ukinuto 1982. godine, a Ferguson je u školu išao 50-tih godina prošlog veka.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE