Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Donacija NIS-a u akciji `Ljubav leči`

    Predstavnici Naftne industrije Srbije su u okviru humanitarne akcije ‘Ljubav leči’ , koju ova kompanija sprovodi zajedno s Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, uručili donaciju – laminarnu komoru, uređaj koji poboljšava kvalitet lečenja od malignih bolesti.

    Direktor Instituta prof. dr Slobodan Grebeldinger zahvalio je NIS-u na donaciji, ukazavši da je posebno važno što su se akciji komapnije pridružili i pojedinci, radnici NIS-a.

    “Nabavka laminarne komore, uređaja za čiju je nabavku obezbeđeno oko 1,4 miliona dinara, izuzetno je dragocena donacija za našu ustanovu, i to ne samo za decu obolelu od karcinoma, već i za osoblje,” rekao Grebeldinger. “Laminarna komora je uređaj za pripremanje terapije obolelih od karcinoma, koji obezbeđuje bezbedno rastvaranje citostatika, kvalitetniju dijagnostiku i bezbedniji rad osoblja.”

    Inače, do sada je u humanitranoj akciji ‘Ljubav leči’, koja je usmerena je na pomoć deci oboleloj od karcinoma, koja se leče u nekom od hematolških centara u Srbiji – Novom Sadu, Beogradu i Nišu, prikupljeno oko pet miliona dinara. Zahvaljujući ovoj akciji kupljeni su oprema i aparati neophodni za lečenje obolele dece i obezbeđena donacija za kupovinu i opremanje nedavno otvorene Roditeljske kuće u Bogradu, u kojoj  je obezbeđen smeštaj raditelja iz drugih krajeva Srbije i boravak s decom tokom lečenja.

    Predsednik Upravnog dobora NURDOR-a Todor Mandić je istakao da je saradnja s ovog udruženja i NIS-a veoma dobra, a da pojedinačne donacije zaposlenih u ovoj kompaniji dokazuju na visoko razvijenu svest ljudi, ali pre svega njihovu spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

    Uručujući  donaciju Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, radnik NIS-a Milorad Burić je ukazao je da je je odziv zaposlenih da se priključe akciji “LJubav leči” bio izuzetan. On je istakao da je na taj način dat dodatni podsticaj za učestvovanje u sličnim akcijama koje potvrđuju da ljubav zaista leči.

    Da je to tačno potvrdila je i članica NURDOR-a Joland Korora, roditelj čije se dete već 10 godina leči na ovom Institutu, bori s bolešću, i u njoj, zajedno s porodicom, lekarima, stručnjacima i ljudima spremnim da pomognu i pruže podršku,  istrajava. Po njenim rečima, donacija NIS-a, kao kompanije, ali i pojedinačne donacije zaposlenih u njoj, potvrda su da  onih koji su sremni da pomognu ima i da će ih biti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE