Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekategorizovano
    autor

    Nafta u padu zbog brige oko privrede SAD i krize u Ukrajini

    Nafta je danas ponovo pojeftinila, zbog zabrinutosti oko slabih ekonomskih podataka iz SAD i krize u Ukrajini.

    Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u aprilu pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 42 centa na 101,98 dolara po barelu, dok je ista količina severnomorske nafte tipa "brent" za aprilsku isporuku na tržištu u Londonu koštala 108,77 dolara, odnosno 19 centi manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja.

    Jučerašnji podaci u SAD pokazali su da je broj prijava za beneficije za nezaposlene prošle nedelje porastao, značajno nadmašivši očekivanja analitičara. Pored toga, nove porudžbine trajne robe su smanjene jedan odsto u januaru, nakon pada od 5,3 odsto iz decembra, navodi američko Ministarstvo trgovine.

    Predsednica američke Uprave fedralnih rezervi (Fed) Janet Yellen obratila se Bankarskom komitetu Senata, rekavši da Fed veruje da su za razočaravajuće ekonomske podatke iz prethodna dva meseca krivi loši vremenski uslovi u velikom delu zemlje.

    Investitori takođe prate dešavanja u Ukrajini, velikom potrošaču energenata. Francuska banka Kredi Agrikol navodi da situacija na Krimu, gde su naoružani ljudi zauzeli zgradu regionalne vlade i zgradu parlamenta, liči na događaje iz perioda Hladnog rata, a tržišta možda potcenjuju njihov potencijalni uticaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE