Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pregovori sa Agranom u završnoj fazi

    Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić očekuje da se brzo finalizuju razgovori oko ulaganja austrijske prehrambene kompanije Agrana, koja je zainteresovana za investicije u srpsko voćarstvo i industriju skroba.

    On je podsetio da je sa predstavnicima Agrane razgovarao prilikom posete Beču u decembru prošle godine i da su pregovori oko ulaganja u proizvodnju skroba u završnoj fazi.

    To je veoma značajno za Srbiju jer smo veliki proizvođač kukuruza, ali ga nedovoljno koristimo, a imamo i dve fabrike skroba koje ne rade punim kapacitetom.

    Mnogo je bolje da izvozimo krajnje proizvode, nego kukuruz. Sramota je što smo kao mala zemlja poznati po izvozu kukuruza, rekao je ministar poljoprivrede.

    Galmočić je precizirao je Agrana, kada je reč o ulaganju u voćarstvu, zainteresovana da investira u podizanje i razvijanje te grane proizvodnje, otkup voća i plasman na svetsko tržišste, ali i u preradu voća.

    On je opisujući značaj austrijske kompanije Agrana rekao da ona drži jednu trećinu svetskog tržišta u snabdevaju proizvođača voćnog jogurta voćem i izrazio očekivanje da će razgovori oko ulaganja Agrane brzo biti finalizovani.

    Srpski ministar poljoprivrede dodao je i da je potencijalno Agrana zainteresovana da ulaže i u proizvodnju bioetanola u Srbiji, ali onog trenutka kada to gorivo počne da se korisiti na srpskom tržištu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE