Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan sporazum za autoput Bar-Boljare

    Crna Gora potpisala okvirni Sporazum i Ugovor o gradnji, projektovanju i nabavci i ugradnji opreme i materijala za autoput Bar-Boljare, odnosno prioritetnu deonicu od Smokovca do Mateševa.

    Dokumenta su, u ime Vlade Crne Gore, potpisali ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i predstavnici kineske kompanije CRBC (China Road and Bridge Corporation).

    Čestitajući potpisivanje, kineski ambasador u Crnoj Gori Zhi Zhaolin dodao je da će sledeći korak biti potpisivanje ugovora o finansiranju.

    Ugovori koji su potpisani biće upućeni u skupštinsku proceduru i poslanici će se o njima izjasniti na prvom redovnom zasedanju.

    Inače, Vlada je početkom jula donela odluku da ponuda kineskih partnera, koja se odnosi na izgradnju prioritetne dionice auto-puta bude prvorangirana i da se pregovori sa predstavnicima kineskih kompanija nastave.

    Ponuda je vredna oko 809 miliona evra, a Exim banka je ranije ponudila Vladi grejs period od pet godina na kredit, sa godišnjom kamatnom stopom od dva odsto i rokom otplate od 20 godina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE