Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Velimir Ilić: Ulaganja u infrastrukturu Čačka

    Koalicija koju predvodi Aleksandar Vučić  predsednik Srpske napredne stranke  podržava projekte i programe na području Gornjeg Milanovca i Čačka, poručio je juče Velimir Ilić  lider Nove Srbije prilikom obilaska brane u Parmencu. 

    Prema njegovim rečima, to se odnosi na sisteme za navodnjavanje i poljoprivredu u koje će ukupno biti investirano oko 10 miliona evra, a samo za branu Svračkovo, predviđeno je oko 70 miliona evra.
    "Ovde postoji brana i kanali za navodnjavanje izgrađeni posle Drugog svetskog rata koji će biti revitalizovani čime će se povećati kapacitet veštačkog jezera", rekao je Ilić i dodao da je predviđeno  postavljanje mini centrale za proizvodnju električne energije.  Ilić je rekao da se projekat za sisteme za zalivanje odnosi na područje čačankse kotline i da će biti jedan od prioritetnih u narednom periodu.

    Predsednik Nove Srbije je kazao da će koalicija okupljena oko Vučića stvoriti uslove za pokretanje proizvodnje u nekoliko fabrika koje su zbog loših privatizacija u katastrofalnom stanju, poput čačanskih Žitoprometa, Stočara, Niskogradnje, Fabrike hartije i drugih. "Želimo firmu po firmu da vraćamo u život i radnike na posao, a to je najneophodnije ovoj sredini", poručio je Ilić. 

    Ilić je, potom,  tokom obilaska radova na Koridoru 11 najavio pokretanje radova na deonici auto-puta od Požege do Boljara

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE