Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TE Kostolac zapošljava 209 radnika

    Privredno društvo Termoelektrane i kopovi Kostolac primiće u stalni radni odnos 209 radnika koji su do sada bili angažovani preko omladinske zadruge.

    Njihovo zapošljavanje na neodređeno vreme omogućio je sporazum potpisan između sindikata EPS i Vlade Srbije, nakon pregovora sa sindikatima.

    Zajedničkim snagama sindikata termoelektrana i kopova, uz temeljne i obimne pripreme, uspeli smo da pregovaranje na kraju bude u našu korist, rekao je predsednik Sindikata kopova Kostolac Jovica Tošković.

    On je dodao da će u toku godine u TE-KO Kostolac biti zaposleno još sedamdesetak radnika, zbog odlaska isto toliko zaposlenih u penziju.

    Sindikati kostolačkih kopova i termoelektrana izborili su se i za vraćanje Autotransporta u sastav EPS, iz koga je ovo preduzeće izdvojeno 2005. godine. Ranije je odlučeno da se od pet izdvojenih preduzeća vrate samo dva, PRIM i Georad.

    Vraćanje kostolačkih preduzeća u sastav EPS, ranije je potvrdila i ministarka energetike Zorana Mihajlović. Ona je istakla da će njihov rad posebno biti značajan prilikom izgradnje novog bloka TE Kostolac B, koja se izvodi u sklopu kreditnog aranžmana sa Kinom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE