Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Nećemo prodati EPS i Srbijagas

    Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović najavila je u Valjevu da će u tekućoj godini biti sprovedene mnoge reforme, među kojima su najpre donošenje važnih zakona do juna, rešavanje sudbine preduzeća u restruktuiranju do kraja godine i promene u javnim preduzećima.

    "Reforme koje će se ostvariti 2014. jesu prvo donošenje nekoliko važnih i ključnih zakona do juna meseca, resavanje sudbine preduzeća u restruktuiranju do kraja godine, potpune promene u javnim preduzećima i u EPS-u i Srbijagasu, što ne znači prodaju. Neće biti prodate, ali će se u njima drugačije raditi. Paralelno s tim podizanje upravo privatnog sektora, pomoć u svakom smislu te reči, kao i subvencije za mala, srednja preduzeća i porodični biznis", navela je ona u izjavi novinarima posle tribine u Valjevu.

    Reforme su, prema njenim rečima, počele u proteklih 18 meseci, a odnose se i na Etihad i Jat, ali SNS nije zadovoljna brzinom kojom se odvijaju.

    "Mi pravimo nacionalni plan prioriteta i investiranja podređen regionima kako bismo što pre učinili da privreda počne da živi", najavila je Mihajlovićeva, dodajući da otpočinjanje izgradnje bilo kog infrastrukturnog objekta znači zapošljavanje ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE