Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vesić: Grad sve bliži BusPlusu

    Izvesno je da će sistem BusPlus uskoro ponovo biti u vlasništvu Beograda, dok će naplata parking mesta u gradu biti pod okriljem Direkcije za javni prevoz, izjavio je sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić.

    On je za Studio B rekao da pregovori oko preuzimanja sistema BusPlus pod okrilje Beorada dobro napreduju i izrazio nadu da će veoma brzo biti postignut dogovor sa kompanijom Apex.

    To će podrazumevati potpuno drugačiju politiku, odnosno naplatu karata u gradskom prevozu, kao i naplatu parking mesta u gradu, koja će biti pod okriljem Direkcije za javni prevoz grada Beograda, rekao je Vesić.

    Prema njegovim rečima, to će omogućiti i više novca za restruktuiranje GSP, kao i da se ozbiljnije priđe rešavanju problema saobraćaja u Beogradu.

    Vesić je rekao da postoji realan problem oko naplate karata u gradskom prevozu, ali postoje i drugi problemi u tom preduzeću. GSP će, kako je rekao, morati da promeni način rada, da se prilagodi novom vremenu i da ne živi samo od subvencija.

    Vesić je dodao da će se posle izbora raditi analiza i ozbiljna rekonstrukcija postojećeg komunalnog sistema u Beogradu i najavio i da će u buduće biti više komunalnih policajaca, kojima će prioritet biti da se uvede red oko pijaca i parkiranja, a ne samo da budu angažovani na naplati karata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE