Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Atlantic dobio kredit za ulaganja u Srbiji

    Atlantic Grupa je od  Evropske banke za obnovu i razvoj obezbedila kredit od pet miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti operativnog poslovanja u Srbiji. Ugovor o kreditu potpisali su prvi podpredsednik EBRD Philip Bennett i predsednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeski.

    Finansiranje EBRD je deo šireg paketa dogovorenog u novembru 2012. godine,  namenjenog za podršku regionalnih aktivnosti Atlantic Grupe na jačanju energetske efikasnosti. Pored ušteda vezanih za efikasnost, očekuje se i da će planirane investicije u operativnim kompanijama u Srbiji smanjiti emisiju CO2 za 600 tona godišnje.

    „Ovaj zajam pokazuje stalnu posvećenost unapređenju rada naših kompanija širom regiona na način koji pomaže unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicama, uz istovremeno osiguranje dugoročnih ušteda u našem poslovanju,“ rekao je ovim povodom Tedeski.

    Zajam će omogućiti da se uvedu ciljane mere uštede energije u srpskim kompanijama Atlantic Grupe Grand kafa, Štark, Palanački kiseljak. Poboljšaće se kvalitet i bezbednost proizvoda i omogućiti uštede u korišćenju električne energije i gasa, kao i potrošnje vode u proizvodnim procesima. Izgradnjom novih toplotnih sistema snabdevanja energetska efikasnost srpskih kompanija će se poboljšati za čitavih 25 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE