Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pravi se novo naselje na vojnoj lokaciji

    Ministarstvo odbrane i Građevinska direkcija locirali su novi prostor na kome će biti izgrađeni novi stanovi, kao i u naselju "Stepa Stepanović" nastalom na mestu bivše kasarne. Prema procenama, višak vojne imovine vredi dve milijarde evra.

    Prema rečima ministra odbrane Nebojše Rodića, u dogovoru sa Građevinskom direkcijom Srbije lociran je novi prostor gde će biti izgrađno novo naselje.

    Procenjuje se da višak imovine Vojske Srbije vredi više od dva milijarde evra, a mnoge napuštene kasarne, kao što je to učinjeno na Voždovcu, mogu da se iskoriste kao građevinsko zemljište. Pregovara se o izgradnji stanova na mestu nekadašnje kasarne u Zemunu.

    Potencijal je veliki, međutim neka ograničenja oko urbanizma i procedura su realnost i mi moramo da prođemo kroz sve te korake, to najviše usporava investicije i na čemu treba raditi da se ubrza celokupna procedura, rekao je direktor Građevinske direkcije Nebojša Šurlan.

    Iz vojnog budžeta samo u prošloj godini na ime isplate naknade dela troškova za zakup stana za oko 9 hiljada vojnih podstanara isplaćeno je milijardu i po dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE