Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi računi za struju za mesec-dva

    Elektroprivreda Srbije će za mesec-dva početi da šalje potrošačima račune za struju sa novim izgledom, izjavio je danas v.d.direktora EPS-a Aleksandar Obradović.

    Sačekaćemo rezultetate januarskog očitavanja i za mesec-dva ćemo moći da krenemo sa novim izgledom računa, rekao je Obradović, gostujući u jutarnjem programu RTS-a.

    On je istakao da je primena novih računa za struju odložena zbog, kako je rekao, straha u javnosti oko računa, da ne bi došlo do nerazumevanja i novih reklamacija.

    Obradović je ponovio da EPS nije nikada planirao da naplati nijedan kilovatsat struje koju nije isporučio potrošačima i naglasio da je tačnost EPS-ovih računa za struju svih prethodnih godina 99,6 odsto, zbog čega smatra da nije "bilo fer" prema EPS-u medijsko izveštavanje i naglašavanje pitanja oko računa za struju.

    Obradović je rekao da je postignut dogovor oko 80 odsto zahteva sindikata zaposlenih i da se trenutno pregovara o naplati solidarnog poreza.

    "Tokom naših pregovora sa ministarkom Zoranom Mihajlović i ministrom finansija Lazarom Krstićem rečeno je da nema govora da EPS bude izuzet iz bilo kog zakona, ali pronalazimo rešenja da se poboljšaju uslovi rada, omogući bolja zaštita na radu, i radimo na tome da se dodje do pravičnijeg opterećenja pri naplati solidarnog poreza", kazao je Obradović.

    O zahtevu za isplatu pozajmice od 50.000 dinara svakom zaposlenom u EPS-u, on je rekao da taj zahtev postoji, ali da sindikati ne insistiraju na tome".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE