Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FOTO: Otvorena najskuplja Olimpijada u istoriji

    Spetakl i paljenje Olimpijskog plamena na stadionu Fisht na obalama Crnog mora, označili su svečani početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, ujedno i najskuplje olimpijade u istoriji olimpijskog sporta, na kojoj Srbiju predstavlja osam takmičara.

    Fantastično osmišljena ceremonija otvaranja trajala je….časova, na kojoj se predstavilo oko 3.000 sportista iz svih delova planete koji će se boriti u sedam sportova, ukupno 15 disciplina, a biće podeljeno ukupno 98 zlatnih medalja.

    Najbrojnija ekspedicija doputovala je iz Sjedinjenih Američkih Država iz kojih je stiglo 230 sportista, pet više od domaćina Rusije.

    Ruske vlasti na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom u izgradnju olimpijskih borilišta uložile su četiri puta više od planiranih 12 milijardi dolara i time oborile rekord letnjih igara u Pekingu 2008. godine, koje su koštale 44 milijarde dolara.

    Srpski tim predstavljaju osam sportista, a zastavu je nosio Milanko Petrović, koji se takmiči u disciplinama nordijsko trčanje i biatlon. Ostalih sedam takmičara su Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (alpsko skijanje), Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković (nordijsko trčanje i biatlon), Nina Micić (snoubord), Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo (bob).

    Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica slikaju se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uoči svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE