Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rok za podatke o nelegalnim objektima

    Ministarstvo građevinarstva zatražilo je od opština i gradova da u roku od sedam dana dostave podatke o broju novih zahteva za legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata, kao i o naknadama za plaćanje legalizacije.

    Krajem naredne nedelje imaćemo tačan broj podnetih zahteva za legalizaciju, ali i iznose naknada za legalizaciju i umanjenja za pojedine kategorije stanovništva koje su odredile lokalne samouprave, rekla je agenciji Beta pomoćnica ministra Aleksandra Damnjanović.

    Ona je podsetila da je 29. januara istekao rok za podnošenje zahteva za legalizaciju po Zakonu o legalizaciji, koji je stupio na snagu 1. novembra, kao i rok koji su imale lokalne samouprave da utvrde visinu naknada i umanjenja.

    Opštine i gradovi će u roku od sedam dana morati da informišu Ministarstvo i o tome da li su predvideli i popust za jednokratno plaćanje, kao i koji rok su dali za plaćanje na rate, kazala je ona.

    Damnjanovićeva je navela da je preporučeno da umanjenje dobiju oni koji su trajno rešavali stambeno pitanje i nemaju drugu nepokretnost, primaoci socijalne pomoći, samohrani roditelji i oni koji su ličnim sredstvima učestvovali u izgradnji infrastrukture, kao i oni koji su učestvovali u mesnom samodoprinosu.

    Ona očekuje da bi ukupan broj podnetih zahteva za legalizaciju bespravno podignutih objekata u Srbiji mogao da bude oko milion.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE