Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obama traži od velikih kompanija da pomognu u zapošljavanju

    Bela kuća je obavezala neke od najvećih nacionalnih kompanija da pomognu u procesu dugoročnog zapošljavanja nezaposlenih osoba, prenosi portal Klix.ba.

    „Za početak smo isplanirali okupljanje 300 kompanija, među kojima je 50 najboljih kompanija u zemlji, poput Walmarta, Applea, Forda i drugih, kako bismo utvrdili najbolje poteze,“ kazao je američki predsednik Barack Obama u ekskluzivnom intervjuu za CNN.

    Dok se ekonomija sporo oporavlja od recesije, raste broj radnika koji već više od šest meseci nisu uspeli da nađu posao. Obama je novi plan službeno predstavio u petak, a on je deo njegovih akcija za inicijativama za koje mu ne treba odobrenje Senata. Dodao je da će njegova administracija nastaviti raditi na dopiranju do Doma i Senata, ali da ih "neće čekati".

    Kritičari kažu da su Obamini pozivi za ovakvim akcijama ilustracija umanjenih očekivanja, ali je on naglasio da su ključna dostignuća usvojena kroz Kongres u toku njegovog petogodišnjeg rada, a među njima posebno ističe područje zdravstvene zaštite i obrazovanja.

    "Moja očekivanja nisu ni na koji način smanjena, baš kao ni moje ambicije. Ipak, ono što je očigledno istina je da trenutno imamo podeljenu vladu", konstatovao je Obama.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE