Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska vraća nekretnine Srpskom društvu `Privrednik`

    Hrvatska vlada i Samostalna srpska demokratska stranka dogovorili se da Srpskom privrednom društvu "Privrednik" budu vrećene nekretnine u centru Zagreba, vredne dva miliona evra, pišu hrvatski mediji.

    To je za zagrebački Jutarnji list potvrdio Mile Horvat, šef Kluba zastupnika SSDS, dodajući da postoji dobra politička volja da se taj dogovor sprovede, kao i da bi to pitanje trebalo vrlo brzo da bude rešeno.

    "Privredniku" će, kako se navodi, biti vraćeno otprilike 1.300 kvadrata u centru Zagreba, čime će se okončati 15-godišnji spor tog udruženja i hrvatske države.
    Inače, "Privrednik" je humanitarno udruženje koje stipendira siromašne učenike i studente iz povratničkih krajeva.

    U prošlosti, "Privredniku" nije priznat status naslednika nekadašnjeg istoimenog društva, a time i skupocenih nekretnina, i u pregovorima s Vladom pronađeno je kompromisno rešenje, tako da će tom društvu nekretnina biti "poklonjena".

    "Privredniku" će, kako se navodi, biti poklonjen kompleks od tri zgrade u Preradovićevoj 18 i prizemni deo nekadašnje "Palate Bašić", na uglu Berislavićeve i Gajeve ulice, u kojoj se danas nalazi dućan prehrane.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE