Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktorka PepsiCo piše pisma roditeljima svojih zaposlenih

    Na nedavno završenom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, izvršna direktorka PepsiCo Indra Nooyi, podelila je sa prisutnima na koji način je izgradila čvrste odnose sa ključnim zaposlenima.  Napisala je pismo roditeljima svakog od rukovodioca u kome im se zahvaljuje na divnom detetu kakvo su napravili.

    „U jednom momentu mi je sinulo, nikada se nisam zahvalila roditeljima svojih rukovodioca na odličnom poslu koji su obavili prilikom podizanja svoje dece,  a koja danas odlično obavljaju posao za mene.“ – primetila je Nooyi.

    Kako sama potiče iz skladne porodice, Nooyi veruje da su prisni porodični odnosi ključan faktor njenog uspeha. Čvrst odnos poverenja između poslodavca i zaposlenog moguće je izgraditi samo ukoliko je um, ali i srce, zaposlenog uz kompaniju. 

    Taktiku povezivanja sa zaposlenima preko roditelja koriste i druge kompanije, u prvom redu Google i LinkedIn. Jednom godišnje u ovim kompanijama se organizuje ’Dovedite roditelje na posao’ dan, kada su roditelji dobrodošli u kancelarije svoje dece gde se mogu upoznati sa onim čime se njihovi ’klinci’ bave.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE