Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U martu predstavljanje `Beograda na vodi`

    Idejno rešenje za projekat "Beograd na vodi" biće završeno u februaru i javnost će moći da ga vidi u martu, rekao je predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

    To će na neki način biti i početak tog projekta. U međuvremenu treba da osnujemo preduzeće Beograd na vodi, rekao je Mali i ocenio da Beograd ima potencijala i da je interesantan za investitore.

    On je, gostujući na RTS, rekao da veliki broj investitora čeka da se završe vanredni izbori u glavnom gradu da bi ulagali, ali da to nije slučaj sa projektom "Beograd na vodi", za koji se interesuje investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

    Predsednik Privremenog organa istakao je da je sve spremno za održavanje lokalnih izbora u glavnom gradu 16. marta i naglasio da će sledećeg meseca biće urađeni završni računi u vezi sa dugovanjima Beograda.

    Prema njegovim rečima, sledeće godine Beograd treba da vrati između 85 i 90 miliona evra duga, ali uprkos zaduženosti, glavni grad funkcioniše uz "domaćinskije" poslovanje.

    Mali je ponovio da finansiranje veštačke oplodnje nije pitanje volje gradskog rukovodstva, već da je Ministarstvo zdravlja 2013. godine odbilo predlog Beograda o finansiranju, jer bolnice u Srbiji nemaju kapacitete za to.

    Mi ćemo učiniti sve da obezbedimo sredstva za vantelesnu oplodnju ukoliko se kapaciteti na nivou Republike uspostave na odgovarajući način, ali se postavlja pitanje odakle, rekao je Mali.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE