Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ceh` u Sočiju bilion i po rubalja

    Što se više bliži početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, to se više spekuliše koliko će igre koštati, a prema najsvežijim informacijama, ukupni obim investicija u Olimpijadu iznosi oko 1,5 biliona rubalja, odnosno 32 milijarde evra.

    Od te cifre, iz federalnog budžeta je za izgradnju sportskih objekata izdvojeno 100 milijardi rubalja (2,1 milijardu evra) i više od 400 milijardi rubalja za razvoj infrastrukture Sočija, rekao je ministar finansija Rusije Anton Siluanov.

    Obim privatnih investicija dostigao je oko 900 milijardi rubalja (19,5 milijardi evra) u infrastrukturu grada i 114 milijardi rubalja u sportske objekte, dodao je ministar.

    Prema rečima podpredsednika vlade Rusije Arkadija Dvorkoviča, investicije u razvoj Sočija obezbedile su rast bruto domaćeg proizvoda Rusije poslednjih meseci, preneo je Itar tas.

    Mi smo izgradili odmaralište ne samo za Rusiju, nego i za ceo svet, objasnio je Dvorkovič u intervjuu agenciji Bloomberg, navodeći da je više od 85 odsto troškova za Olimpijadu u Sočiju bilo za infrastrukturu.

    Prema njegovim rečima, ulaganja će se isplatiti kroz korišćenje objekata u Sočiju posle Olimpijade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE