Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sindikati: Štrajk uspeo, ministar nas ujedinio

    Jednočasovni štrajk upozorenja pokazao je da zaposleni u Srbiji ne žele reforme na način na koji predlaže ministar privrede Saša Radulović, tvrde lideri SSSS i UGS "Nezavisnost", koji su organizovali štrajk i ponovili zahtev za Radulovićevu smenu.

    "Hvala ministru – ujedinitelju. Ovakav uspeh nisu postigle nikada ni lideri sindikata, niti jedan ministar u istoriji Srbije", rekao je predsednik Samostalnog sindikata Ljubisav Orbović na konferenciji za novinare.

    U štrajku je učestvovalo oko 90 odsto preduzeća, odnosno oko 530.000 zaposlenih kako u javnim tako i u nekim privatnim firmama, dodao je Orbović.

    Lideri dva sindikata ukazala su da je u nekim preduzećima, poput Pošte Srbije i Železnice Srbije, bilo pritisaka poslovodstva da se štrajk ne održi, ili da se ograniči na minimum procesa rada, ali da je uprkos tome štrajk sproveden.

    Sindikati su ponovili da zahtevaju smenu ministra Radulovića, a od Vlade Srbije da odredi kompetentne ljude koji će učestvovati u radu na izmenama i dopunama zakona, kao i vraćanje socijalnom dijalogu.

    Predsednik UGS Nezavisnost Nenad Čanak je rekao da je neophodno da se u izmene ovog zakona više uključi i Ministarstvo rada, kao predlagač.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE