Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuzi štede na zdravlju

    Francuzi su u proseku potrošili 523 evra za zaštitu zdravlja u 2013. godini, što je osam odsto manje nego u 2012, pokazuju rezultati ankete Opinion Way, prema kojoj je više od polovine ispitanika bilo primorano da odloži redovne lekarske kontrole.

    Francuzi u sve većem broju pribegavaju alternativnim zdravstvenim rešenjima, pa tako i odlascima u inostranstvo radi pregleda ili lečenja, kako bi smanjili izdatke za zdravlje, navodi studija koja je obuhvatila 1.017 punoletnih osoba.

    Više od polovine anketiranih u prošloj godini je bilo prinuđeno da otkaže ili odloži konsultaciju kod lekara, ili kupovinu lekova i medicinskih pomagala, pre svega onih koji najviše koštaju, poput naočara, kontaktnih sočiva ili proteza.

    Isto tako, čak trećina ispitanika u 2013. otkazala je ili odložila preglede kod lekara specijalista iz finansijskh razloga, a da bi smanjili troškove za zdravlje, Francuzi sve više daju prednost ovim lekovima koji su identičnog sastava kao firmirani, a imaju dosta nižu cenu.

    Troškovi za negu zdravlja ipak se razlikuju od jedne do druge starosne kategorije, tako da su vremešni Francuzi u 2013. za ovu svrhu izdvojili u proseku 834 evra, a mladi ljudi starosti od 18 do 24 godine samo 241 evro.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE