Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jugoslav Ćosić na čelu regionalne televizije N1 za Srbiju

    N1, prvi regionalni dvadesetčetvoročasovni informativni kanal, koji počinje sa emitovanjem programa na proleće 2014. godine i koji je namenjen publici od preko 20 miliona ljudi širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, imenovao je na poziciju direktora programa za Srbiju novinara Jugoslava Ćosića.

    Pre imenovanja, Jugoslav Ćosić bio je urednik i voditelj na televiziji B92, na kojoj je od 2005. godine kreirao i vodio niz veoma gledanih emisija, a u tridesetogošnjoj karijeri radio je i u TV Politika, Radio Slobodnoj Evropi i sidnejskom MCRA radiju 2000 FM.

    “N1 je novi informativni kanal koji će program emitovati 24 sata. Izdvajaće se po svom profesionalizmu, pristupu i programu za koji verujem da će biti jedinstven”, rekao je Ćosić.

    “Izazov je veliki. Želimo da N1 postane vodeći kanal na tržištu po svom kvalitetu i pouzdanosti u plasiranju vesti. Za to je neophodna velika posvećenost. Radujem se poslu koji predstoji,” dodao je on.

    N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN International-a, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a u regionu. N1 će emitovati program iz tri velika informativno produkcijska centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu. 

    Direktori programa za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu su takođe imenovani. To su Dubravko Merlić, bivši direktor vesti i aktuelnosti na hrvatskoj radioteleviziji (HRT) u Zagrebu i Amir Zukić, glavni urednik Regionalne direkcije turske novinske agencije Anatolija za Balkan, sa sedištem u Sarajevu. 

    Glavni finansijski investitor iza N1 projekta je United Group, vodeća ’pay TV’ platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, kao i Total TV, najveću satelitsku platformu u regionu jugoistočne Evrope. U oktobru 2013. godine, svetski vodeći investicioni fond KKR sa sedištem u Njujorku preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

    Foto: www.b92.net

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE