Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za mesec dana italijanske kuhinje iz Jagodine

    Fabrika za proizvodnju kuhinja Gruppo Turi iz Italije počeće sa proizvodnjom za oko mesec dana u hali nekadašnje Barutane u Jagodini, gde će u početku biti zaposleno 80 radnika, objavio je taj proizvođač.

    Jedan od vlasnika kompanije Nikola Turi, koji je sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićeom obišao proizvodnu halu, kazao je da će za dva do tri meseca biti zaposleno još 80 radnika, tako da će se proizvoditi u dve smene.

    Podseća se da je vrednost investicije veća od 2,5 miliona evra, proizvodiće se 200 kuhinja dnevno, a kako je najavljeno, italijanski investitor će istovremeno započeti izgradnju nove fabrike vredne oko 3 miliona evra, u Industrijskoj zoni u Jagodini.

    Rečeno je i da je dvadesetak radnika nedavno prošlo obuku u matičnoj fabrici u Bariju. Fabrika je u Jagodini otvorila i izložbeni prostor kuhinja, od kojih najjeftinija košta 850 evra sa ugradnim frižiderom, šporetom i aspiratorom.

    Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković je najavio i da će do kraja ovog meseca ili početkom februara biti otvorena fabriku za proizvodnju sedišta za automobile Aunde, gde će raditi više od 200 radnika.

    Marković je kazao da će na svoju krsnu slavu – Sveti Jovan, 20. januara, pozvati sve investitore koji prave fabrike u Jagodini, petitalijanskih i jednog ruskog.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE