Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Novu godinu građani Srbije ulaze pesimistični, ali srećni

    Osećaj lične sreće kod građana Srbije je u porastu, i pored pesimizma koji preovladava u ekonomskim očekivanjima, pokazalo je istraživanje o očekivanjima od 2014. godine, koju je u Srbiji sproveo TNS Medium Gallup.

    Srbija se nalazi na šestom mestu vodećih pesimista u svetu kada je reč o ekonomskim očekivanjima za narednu godinu, a polovina građana Srbije očekuje ekonomske poteškoće u 2014, pokazuje istraživanje, u kome nije navedeno u koliko država je sprovedeno, ali je za svaku pitanu oblast izdvojeno prvih 10 zemalja.

    Prema istraživanju, objavljenom na sajtu Gallupa, tek svaki deseti građanin Srbije očekuje prosperitet u 2014.

    Skoro svaki treći građanin Srbije očekuje da će ekonomska situacija ostati ista, dok samo 13 odsto očekuje ekonomski prosperitet. Najveći optimisti u pogledu ekonomskog prosperiteta su mladi.

    U svetu su mišljenja podeljena u pogledu ekonomskih očekivanja za iduću godinu, a na prvom mestu po pesimizmu je Grčka, a po optimizmu Fidži.

    Na ličnom nivou, međutim, rezultati pokazuju da je među građanima Srbije osećanje sreće sve prisutnije i raste iz godine u godinu – krajem ove godine indeks sreće iznosi 32 odsto, dok je lane bio 21 odsto, a pre dve godine samo osam odsto.

    Krajem 2013. srećno se osećalo 42 odsto ispitanih građana Srbije, ni srećno ni nesrećno 48 posto, dok je svaki deseti građanin nesrećan.

    Kada je reč o ostalim zemljama, većina stanovnika sveta, njih 60 odsto, oseća se srećno, a prednjače stanovnici Fidžija, Kolumbije, Finske, Argentine i Saudijske Arabije, pokazalo je istraživanje TNS Medium Gallup.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE