Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cvijanović: Očekujemo novac od MMF-a

    Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je 2013. godina bila još jedna teška godina, ali da je Vlada RS uspela da izmiri sve obaveze prema budžetskim korisnicima.

    "Bili smo suočeni sa mnogim teškoćama, ali smo obezbedili redovnost u isplatama, funkcionalnost i stabilnost budžeta, što je zadatak broj jedan", rekla je Cvijanović na novogodišnjem prijemu za predstavnike medija.

    Ona je navela da očekuje da do kraja januara ili februara BiH dobije tranšu sredstava od Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF), te da entiteti raspodele dobit javne kompanije Elektroprenos.

    "Na dobrom smo putu da dodjemo do tih sredstava već krajem januara ili februara", rekla je Cvijanović.

    Govoreći o rezultatima svog kabineta ona je istakla povećanje za pet procenata plata budžetskih korisnika, koje su ranije bile umanjene za deset odsto. Kako je objasnila, penzije će od januara 2014. Biti ukupno uvećane za 7,3 odsto u odnosu na isti period ove godine.

    Premijerka je za narednu godinu najavila niz mera za rasterećenje privrede, ali i dodala da Vlada ima još jednu, kako je rekla, "listu B" ili rezervnu listu s odredjenim rasterećenjima, koja bi mogla da uslede u martu ili najakasnije aprilu naredne godine, u zavisnosti od stanja budžeta.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE