Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čović: Birokratija najveći problem za investitore u Beogradu

    Član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović izjavio je danas da procedura za dobijanje gradjevinske dozvole ne sme da traje dve do tri godine, jer ne postoje investitori s tolikim stepenom strpljenja.

    Upitan o najvećim problemima za dolazak stranih investitora u Beograd, Čović je u intervjuu za list Politika rekao da je to birokratija.

    "To je birokratsko grickanje vremena u proceduri, a čim imate ogromne tajminge u proceduri, onda je to idealno tržište za korupciju. Ako mi tu proceduru ne svedemo na najviše do dva meseca, nećemo ništa uraditi", kazao je Čović.

    On je dodao da je nedopustivo što je Sekretarijat za urbanizam od 2008. godine izdao "svega 48 gradjevinskih dozvola".

    "Kad smo počeli da radimo kao privremeni organ, pitao sam nadležne iz urbanizma da li 'ako bi neki investitor hteo odmah da uloži 200 miliona evra, možemo da mu damo katalog potencijalnih lokacija gde bi mogao da gradi'. U nadležnim službama gledali su me začudjeno", naveo je Čović, koji je 90-ih bio gradonačelnik Beograda.

    On je kazao i da su krediti Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd za kupovinu 200 novih autobusa od poljske kompanije Solaris sporni, iako je reč o odličnim autobusima.

    "Pre bih posao dao zemunskoj fabrici Ikarbus i na taj način uposlio srpskog radnika… Zar neko misli da su Ikarbusovi radnici manje sposobni i vredni? Uostalom, zadatak svake vlasti jeste da zapošljava svoje radnike", rekao je Čović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE