Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS investira u srpsku nauku i obrazovanje

    Naftna industrija Srbije obeležila je prvu godišnjicu projekta "Energija znanja", najavila veću podršku obrazovanju, a kompanija je potpisala i memorandum o saradnji sa Ministarstvom prosvete.

    Memorandum su potpisali ministar prosvete Tomislav Jovanović i zamenik generalnog direktora NIS Dmitrij Fomenko, koji je i direktor funkcije za organizaciona pitanja u toj kompaniji.

    Obrazovanje je investicija, a upravo kompanija NIS pokazuje da treba investirati u najbolje, jer to daje posebnu energiju znanju i moć, naglasio je ministar.

    On je dodao da bi trebalo investirati i u naučno-istraživački rad najboljih i najtalentovanijih mladih ljudi, dok je Fomenko je kratko poručio da će NIS nastaviti da pomaže obrazovanje mladih.

    Kompanija NIS je najavila da će nastaviti da stipendira najbolje đake i studente i da realizuje razne projekte pomoći univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu i mnogo toga još.

    Koncepcija projekta "Energija znanja" podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim institucijama u zemlji radi obrazovanja visokostručnih kadrova za rad u NIS.

    Saradnja obuhvata stipendiranje najuspešnijih studenata, program stažiranja u kompaniji, dodatno usavršavanje zaposlenih u kompaniji, sticanje novih znanja i realizaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

    Usaglašen dokument o NIS

    Ministar energetike Zorana Mihajlović izjavila je za Tanjug da je usaglašen Dokument Vlade Srbije o strategiji i planovima razvoja NIS, koji bi Vlada do kraja ove godine trebalo da usvoji.

    Ruska strana je zadovoljna i mi smo tu stvar sa njima usaglasili i završili za nedelju dana, rekla je Mihajlović.

    Vlada Srbije usvojila je 9. avgusta ove godine dokument o strategiji i planovima razvoja NIS, na koji je ruski većinski akcionar NIS, imao primedbu, zato što prethodno nije bio usaglašen sa menadžmentom te kompanije.

    Mihajlović je navela da su ostale su još jedna ili dve stvari koje treba da se dogovore unutar same Vlade Srbije da bi dokument bio usvojen.

    U pitanju su dugovi Srbijagasa prema NIS, koji bi želeo da to ide u javni dug. Mi nismo raspoloženi za to, jer je naš javni dug već dovoljno visok, rekla je ona.

    Mihajlović je naglasila da je cilj da se u kompletu reše pitanja dugova, koji postoje na relaciji Sbijagas – NIS i u uopšte u petrohemijskom kompleksu i dodala da nije reč samo o jednom dugu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE