Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija i Crna Gora za odnose na maksimalnom nivou

    Prva sednice mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Crne Gore održana je u Podgorici, u okviru koje je potpisan i protokol koji precizira prioritete ekonomske saradnje dve zemlje u narednih godinu dana.

    Protokol su potpisali ministar regionalnog razvoja Srbije Igor Mirović i crnogorski ministar ekonomije Vladimir Kavarić, koji su učestvovali u radu prve sednice mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje.

    Na sastanku je dogovoren rad na nizu konkretnih pitanja u oblasti platnog prometa, turizma, energetike, malog i srednjeg biznisa saobraćaja i poljoprivrede.

    Zasedanje mešovite komisije u duhu je intenziviranja ukupnih odnosa Srbije i Crne Gore, želimo da pre svega unapredimo odnose u ekonomskoj sferi, rekao je Mirović i izrazio optimizam da je došlo vreme da dve zemlje razviju odnose do maksimalnog nivoa.

    Kavarić je rekao da je dogovoreno formiranje međuvladine komisije koja će se baviti problemom nepostojanja direktnog platnog prometa između dve države, usled kojeg građani i privrede dve zemlje godišnje gube više miliona evra.

    Kavarić je rekao i da će se raditi "na prepoznavanju hotelskih kapaciteta" u Crnoj Gori vlasnika iz Srbije, koji bi ostali u njihovom vlasništvu, a bili u funkciji razvoja crnogorskog turizma.

    Dve delegacije razgovarale su i o gasovodu, saradnji malog i srednjeg biznisa, stanju železnice, kao i o izgradnji autoputa koji bi trebalo da poveže Beograd sa lukom Bar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE