Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oni imaju novac. Ali, na šta baš ne vole da ga troše?

    Kad pročitate vest da su jedna holivudska zvezda ili veliki biznismen zaradili nekoliko desetina ili stotina miliona, zavrti vam se u glavi. Ali, finansijski prosečan svet ni ne sanja da ti isti bogataši vode veoma skupe živote i da su njihovi redovni troškovi toliki da onda oni dođu na red da im se vrti u glavi. Počev od benzina, luksuznog prevoza do plastičnih operacija i brendiranih krpica koje koštaju čitavo bogatstvo, imućni na sve to troše novac jer im pojednostavljuje život, a i povoljno utiče na imidž. Ipak, nerado izdvajaju novac i to za:

    Gorivo

    Luksuzni i sportski automobili troše daleko više goriva od standardnih vozila 'običnih smrtnika', samim tim je potrebno i više novca za pun rezervoar. Dakle, vozni park je luksuz kojim bogati vole da se pohvale, ali kad je potrebno da svaki put izdvoje 100 do 150 dolara kako bi napunili rezervoar ne kriju nezadovoljstvo.

    Seanse kod psihijatra

    Da li opterećeni količinom novca koji poseduju ili odgovornošću koje bogatstvo nosi, imućni imaju tendeciju da novce i novce ostavljaju psihijatrima. Potreba ili pomodarstvo, nije ni važno, tek činjenica je da u Americi sat seanse kod psihijatra košta od 100 do 250 dolara. Koliko god taj iznos za njihove standarde bio sitnica, kada postane nešto čemu se kraj ne nazire, prerasta u pravu bogatašku noćnu moru.

    Kupovina odeće

    Bogati često, hteli ne hteli, moraju da prisustvuju mnogim događajima koji zahtevaju formalno oblačenje. Kravate, odela, koktel haljine, nakit i cipele koje iziskuju zavidnu potrošnju čemu se mnogi ne raduju.

    Održavanje bašte

    Velika bogatstva znače i velike kuće sa velikim bazenima i još većim vrtovima. Čemu toliki novci ako ujutru ne možete popiti kafu u svojoj oazi okruženi zelenilom i cvećem. Istina, ali uređenje i održavanje takve bašte i okućnice na godišnjem nivou bogate košta i do deset hiljada dolara. Ako ne i više.

    Sve za lepotu

    Mnogi bogati, bilo da su holivudske zvezde ili uspešni preduzetnici nastoje da izgledaju što je bolje moguće. Iako nisu presrećni cenama za usluge zatezanja lica, liposukcije ili različite korekcije, imućni se na ovakve tretmane odlučuju iznova i iznova.

    Let prvom klasom

    ‘Prva klasa' i 'imućni’ ide jedno sa drugim. Iako jedan prekookeanski let može koštati kao i godišnje održavanje bašte, to je 'teret' koji bogati nerado, ali ipak plaćaju, jer misle da ga zaslužuju, a i prati njihov imidž.

    Lični asistent

    Potreba da se zaposli lični asistent sa punim radnim vremenom nije nešto što će kod bogatih naići na veliko oduševljenje. Nova radna snaga, pomoć i ideje koje će dobiti nije njihova prva asocijacija na ličnog asistenta već – još jedna plata, zdravstveno i penziono osiguranje.

    Usluge šofera

    Usluge firmi koje iznajmljuju šofera ili privatni vozači iziskuju ogromne troškove. Na godišnjem nivou u Americi vozeći danonoćno bogate, šoferi mogu da zarade i do 125 hiljada dolara.

    Kuće

    Nije tajna da kuće bogatih koštaju i po nekoliko miliona dolara, i kad na tu cifru dodate još nekoliko miliona ulaganja u nameštaj, tehniku, sigurnosne sisteme dobijate iznos koji je za većinu samo filmski scenario. Međutim, iako je kupovina nekretnina jedna od pametnijih investicija, dodatni troškovi održavanja svakako su nešto što milionerima ne stavlja osmeh na lice.

    Porezi

    Ovo već nije luksuz već obaveza koju prema zakonu moraju da ispoštuju, ali zbog toga je samo dodatno ne vole. Naime, u Americi porez na godišnju zaradu od deset miliona dolara je oko 2,5 miliona, dok na primer zarada od 2 miliona iziskuje porez od pola miliona dolara na godišnjem nivou.

    (Istraživanje sproveo The Richest.com)

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE