Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O klijentu sve najlepše: Goldman Sachs predvideo privredni rast Rusije

    Rusija će u naredne tri godine postati pravi, dobar primer za zemlje istočne Evrope po tempu privrednog rasta i sprovođenju reformi, ocenjuje Goldman Sachs. Ovi i ne čudi pošto je ovoj kompaniji od nedavno klijent ruska vlada.

    U najnovijoj analizi ekonomista američkog Goldman Sachsa ističe se i da će u idućoj godini najrazvijene ekonomije biti ’lokomotiva privrednog rasta’, dok će se zemlje u razvoju, isključujući istočnoevropske i bliskoistočne i afričke države, suočiti sa strukturnim problemima i usporenom ekspanzijom.

    Kompanija Goldman Saks predviđa da će se u navednom periodu stopa ruskog ekonomskog rasta kretati u rasponu od tri do 3,7 odsto godišnje.  Ta procena je, međutim, optimističnija od očekivanja mnogih međunarodnih ekonomista, koji predviđaju da ruski ekonomski rast u periodu do kraja 2017. neće premašiti, u proseku, na godišnjem nivou, dva do dva ipo procenta.

    Američka kompanija je inače početkom godine zaključila ugovor sa vladom Rusije u cilju podizanja pozitivnog imidža te zemlje među stranim investitorima. Tada je saopšteno da naknada za Goldman Sachs, po ugovoru, neće preći 500.000 dolara u naredne tri godine.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE