Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dunavskom strategijom se `plovi` ka prosperitetu

    Dunavska strategija je odličan preduslov za socijalno-ekonomski razvoj podunavskog regiona, istakao je šef Delegacije Evropske unije Michael Davenport na otvaranju Dunavskog biznis foruma, ističući da je Srbija važan deo te strategije.

    On je podsetio da je EU napravila Dunavsku strategiju, koja predstavlja okvir koji podrazumeva finansiranje socijalno-ekonomskih projekata.

    Ovo je jedinstvena prilika da unapredimo stabilnost, bezbednost i prosperitet za ovaj region, u 11 prioritetnih oblasti koje definiše Dunavska strategija. Srbija je važan i veoma aktivan deo tog procesa, poručio je Davenport.

    Na drugom po redu Dunavskom biznis forumu predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor uručio je Davenportu priznanje "Dunavski cvet", koje mu je dodeljeno zbog rada na promovisanju Dunavske strategije.

    Na Univerzitetu u Novom Sadu, Davenport je obišao Centralnu biblioteku u kojoj je, zahvaljujući donaciji EU, instalirana najsavremenija multimedijalna oprema za digitalizaciju knjiga i očuvanje građe u vrednosti od oko 1,7 miliona evra.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE