Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Taktika poslovnog muškarca: Od sebe tražim najviše

    Boris Ilić je finansijski i HR direktor kompanije Grand Motors. Obavlja i funkciju generalnog direktora Grand Investment. Radi non-stop i rad mu je zabava, ali kad nestane ‘čarolija’ koja ga drži na poslu, nestaje i on sa radnog mesta. Navija za Srbiju, a viče samo kad navija.

    Šta je za vas pametno uložen novac?
    Puno investiram u sebe. Smatram da je investiranje u stalnu edukaciju i sopstveni duhovni razvoj osnova za uspešan, zdrav i svrsishodan poslovni i privatan život.

    Šta biste sami sebi poklonili?
    Sebi poklanjam sve ono što mi treba. Ali ono što bih više nego išta na svetu voleo da dobijem kao poklon je bar sat-dva dnevno za sebe.

    Kako biste opisali vaš poslovni tim?
    Moj poslovni tim je skup predanih, inteligentnih i iskrenih profesionalaca koji uživaju u svom poslu. Veoma mi je drago i zabavno da radim sa njima.

    Koliko sati dnevno radite?
    Radim non-stop, jer meni je rad zabava. Uživam u svemu što radim, a posebno u poslu koji obavljam. Kada ono što radim prestane da mi bude zabavno, ja prestajem to da radim, koliko god to bilo ’atraktivno’, jer kada nestane ‘čarolija’ koja me drži na poslu, ‘nestajem’ i ja sa tog radnog mesta.

    Vaš najveći neuspeh?
    Moje pitanje je: šta je neuspeh? Za mene ne postoji neuspeh, postoji samo iskustvo. Iskustvo može biti i pozitivno i negativno. Učimo i iz jednog i iz drugog.

    Koja je vaša slabost?
    Da biste saznali šta vam je slabost, morate upoznati sebe u emotivnom odnosu prema drugima, ali i u odnosu prema poslu kojim se bavite. Ispoljavanje slabosti je takođe iskustvo koje nam obično nije direktno korisno, već indirektno. Svako od nas ima neku slabu tačku. Moja je slabost što polazim od toga da su svi ljudi pošteni, da imaju dobre namere i u privatnom životu ne volim da ljudima oko sebe kažem NE.

    Na šta ste posebno ponosni?
    Ponosan sam na instalaciju Microsoft Navisiona u kompaniji Moć prirode čiji sam tada bio generalni direktor i vođa ovog projekta.

    Koga biste poveli u dugu šetnju?
    Svoju ljubav.

    Šta prvo primetite kod sagovornika?
    Prvo primetim da li se smeje. Osetim i kakvu energiju ima. S obzirom da se aktivno bavim duhovnim razvojem (NLP, reiki, PEAT, karmička dijagnostika) i veoma sam senzitivan na energiju sagovornika, sa lakoćom mogu da procenim osobu sa kojom dolazim u kontakt. Primetim i osetim sagovornike mnogo više nego ostali ljudi.

    Najbolji savet koji ste dobili?
    Nikad ne znaš koliko mala promena može daleko da te odvede.

    Koliko odelo čini čoveka?
    Dovoljno da vas primete, malo da bi vas neko samo zbog toga cenio.

    Kako se opuštate?
    Meditiram, izlazim sa prijateljima, igram se sa sinovima, sviram sa njima i slušam muziku, idem na koncerte.

    Koliko se često dešava da vičete?
    Vičem samo dok navijam.

    Za koga navijate?
    Uvek za SRBIJU!

    Da li uvek imate plan B?
    Ako nemate plan B i plan C, onda ni plan A nije plan, već pusta lista želja.

    Kako vam ide sa dijetama?
    Poštujemo se i trenutno se držimo na distanci.

    Da li trenirate?
    Da, idem u teretanu, leti vozim bicikl i rolere i šetam.

    Kako izgleda muškarac za koga kažete da ima stila?
    Vladimir Putin, David Beckham.

    Vaš omiljeni gedžet?
    Moj telefon Samsung S4.

    Taktika koja vas nikada nije izneverila…
    Rukovodim se izrekom ‘Kako zračiš, tako i privlačiš’. Dakle, kad sam ja pozitivan, takve ljude i privlačim u svoj život. Taktika iskrenog i transparentnog pristupa u poslu i u životu mi se do sada pokazala kao najbolja. Skoro uvek me je vodilo do win-win situacije.

    Kafana ili skup restoran?
    Pre svega i iznad svega biram dobro društvo, bez obzira da li je to piknik u prirodi, kafana, skup restoran ili luksuzni kruzer.

    Planirate li zimski odmor?
    Ne volim zimu, ne volim sneg.

    Vaš savršen dan…
    Kada sam u mogućnosti da se na kraju dana od srca nasmejem i mirno zaspim, savršen dan je ako sam ispirisao nekoga ili mu pomogao da bude bolji i da radi bolje, savršen dan je kada vidim i razumem da sve što se dešava oko mene, ili se nije desilo, ima razlog, a ja znam koji je. Svako od nas ima mogućnost da izabere da li će mu dan biti negde u rasponu između lošeg ili savršenog. Uvek tražim najviše od sebe i od života, potpuno se dajem i za uzvrat tako očekujem. Uvek biram da mi svaki dan bude savršen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE