Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Velike krađe robnih rezervi?

    Ustanovljene su velike zloupotrebe i velika šteta je naneta državi kada je reč o krađi robnih rezervi, kaže premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ukazuje da je reč o nedostatku velikih količina proizvoda.

    Prema njegovim rečima, ustanovljeno je da nedostaje velika količina onih proizvoda koji bi trebalo da budu u skladištima preduzeća, određenim da čuvaju te robne rezerve.

    Koliko će istraga dalje obuhvatiti, videćemo. Ali to je deo onoga što je najavljeno i o čemu se pričalo i ranije: da su ustanovljene velike zloupotrebe i veliki problemi, bahatost i velika šteta kada je reč o krađi robnih rezervi, rekao je Dačić.

    A, šta je sa uljem, sojom…

    Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je privođenje osumnjičenih za zloupotrebe sa pšenicom i kukuruzom iz robnih rezervi predstavlja nastavak borbe protiv onih koji podrivaju ekonomsku moć države.

    Policija u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal već pola godine proverava sve u vezi sa robnim rezervama i akcija hapšenja zbog malverzacija sa žitom će biti nastavljena, naglasio je on.

    On je objasnio da se suština zloupotreba sastoji u tome da "ovlašćena lica u Direkciji za robne rezerve omogućavaju pojedinim privatnim skladištarima da putem falsifikovane dokumentacije" skladište robu iako za to nemaju uslova.

    Direktor policije je napomenuo i da je ovaj predmet vezan isključivo za merkantilnu pšenicu i kukuruz, "ali postavlja se pitanje šta je sa ostalom akciznom robom, uljem, sojom…"

    Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je protiv privedenih i dve osobe koje nisu pronađene, policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su nezakonito raspolagali robom Direkcije za robne rezerve.

    Direkcija pod "lupom" Tužilaštva

    Prema rečima tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje do 48 sati.

    Policija ima nalog Tužilaštva da nastavi sa proverama poslovanja Direkcije za robne rezerve i u pogledu druge robe koja je bila na skadištenju, kao i drugih pravnih lica koja su imala zaključene ugovore sa Direkcijom, kaže Radisavljević. 

    Prema navodima u krivičnoj prijavi, osumnjičeni su u periodu od 2005. do 2012. godine omogućili prisvajanje merkantilne pšenice u količini od 11.000 tona i kukuruza od 10.500 tona usladištenih u dva privatna preduzeća u Somboru.

    U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku su saslušanja osumnjičenih nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE