Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Računi za struju biće jasni i nedovoljno pismenima

    Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine očekuje da mu Elektroprivreda Srbije do kraja godine dostavi novi izgled računa za struju, koji i "nedovoljno pismenima" mora da bude jasan, rekla je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

    "Ocekujemo od Elektroprivrede i nadam se da ćemo do kraja godine dobiti predlog novog izgleda računa. Račun za električnu energiju mora da bude potpuno jasan i onome ko nije dovoljno pismen, da vidi koliko je potrošio, za šta je potrošio, koliko treba da plati ili koliki je dug", kazala je ministarka u Kruševcu gde je razgovarala sa gradjanima.

    On je rekla da su i gradjani u Kruševcu najviše postavljali pitanja u vezi sa strujom, ali ne o reprogramu, "jer je za njega jasno da postoji i da je država sve učinila da ljudi dobiju mogućnost da isplate svoje dugove", već o nedovoljnoj informisanosti postrošača.

    "Distrubucije i EPS moraju da se okrenu potrošačima, a ne da budu okrenuti sami sebi. Uzeće vam ih neki drugi prodavac koji će se svakako u narednih godinu ili dve pojaviti, jer mi otvaramo tržište električne energije", kazala je ona i pohvalila praksu direktora kruševačke distribucije koji svakog četvrtka prima potrošače.

    Odgovarajući na pitanje o repogramu dugova toplanama, ona je kazala da je Ministarstvo pokušalo da prekine začarani krug dugovanja toplana prema robnim rezervama ili Srbijagasu, kao i da je od toplana zatraženo da one krenu u reprogram ka stanovništvu.

    "Insistiraćemo da se to uradi, jer ćemo od 2015. godine imati merenje po potrošnji i ako do tada ne budemo rešili pitanje dugovanja imaćemo problem", rekla je ona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE