Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva farma, ali lepote

    Ako niste znali da postoji farma lepote, mnogo ste propustili. Postoji jedna, raskošna, prva u Evropi, smeštena u podnožju planina bavarske Nemačke. Ko je imao zadovoljstvo da u Gertraud Gruber raju provede bar jedan dan, zna za pravo značenje reči ‘idila’ i ‘mir’

    Bliska povezanost spoljašnjeg izgleda i stanja duha stara je koliko i ljudska misao, a danas je, čini se, važnija nego ikad. To je znala i Gertraud Gruber, pionirka holističke kozmetike i osnivač prve farme lepote u Evropi. Njen jedinstveni spa u Nemačkoj već 55 godina neguje i ulepšava klijente širom sveta.

    Smešten u bavarskom delu Nemačke u Tegernsee-u, ovaj spa kompleks sastoji se od glavne kuće i nekoliko manjih vila okruženih gustom šumom i zelenilom. Spa je podjednako popularan kako u sunčanom letnjem periodu, tako i zimi kada je prekriven snegom. Vila je letos renovirana, a karakteriše je seoski stil i ogromna terasa sa koje se pruža pogled na Walberg planinu. Prostrane livade, jezero u podnožju planine, čist vazduh, toplina domaćina, čine boravak na farmi lepote savršenim. Golf, skijanje, nordijsko pešačenje samo su jedne od mogućnosti koje ova idila pruža.

    Svaka soba vila je drugačije dizajnirana, a doručak u krevetu je usluga koju svaki gost dobija. Ručak i večera služe se u glavnoj kući do koje vodi predivan vrt. Posebna pažnja pridaje se zdravoj ishrani kao bitnom faktoru vitalnosti. Zato gost na raspolaganju pored kuvara ima i stručne savete nutricioniste.

    Usluge prve farme lepote uključuju prvoklasne aktivnosti – aerobik, joga i meditacija, gimnastika, masaža, sauna i bazen, šijacu, ples i prisustvo lične kozmetičarke i kondicionog trenera.

    “Lepota dolazi iz unutrašnje harmonije, sklada uma i duše, a u kombinaciji sa spoljašnjom negom daje najbolje rezultate”, moto je kojim se vodila i koji i danas sledi Gertraud Gruber, vitalna dama rođena pre 92 godine. Zato danas njen spa predstavlja oazu za mnoge koji žele da razmišljaju pozitivno, koji žele samopouzdanje radeći na duhovnoj i fizičkoj ravnoteži.

    Kreme koje kozmetičari u Gertraud Gruber spa centru koriste, danas su dostupne širom sveta i mogu se nabaviti od nedavno i u Srbiji. To je prirodna kozmetika koja ne nalazi mesto na policama parfimerija – do nje moraju naći put oni koji su izbirljivi kada se posvećuju nezi svog tela. (www.beautyhouse.rs, Braničevska 9, Beograd).

    Vizija Gertraud Gruber

    Njeno ime sinomim je za lepotu i zdrav život više od pet decenija. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja koje potvrđuju kvalitet usluga Gertraud Gruber spa pruža. Rođena 1921.u Minhenu i želela je da se ostvari kao plesačica, ali rat prekida te snove i Gertraud Gruber napušta čuvenu plesnu školu Isidore Duncan. Okreće se korektivnoj gimnastici i sprecijalizuje se u lečenju facijalne muskulature i oštećenih nerava. Posle rata, završava studije na Friedl Groh Munchen kozmetičkoj školi i posvećuje se budućem pozivu. Počinje da pravi kreme na bazi prirodnih sastojaka, a klijentima svoje preparate dostavlja na biciklu. Ali to joj nije bilo dovoljno – želela je da ulepšava žene kako spolja tako i iznutra. Tako dolazi na ideju da kuću koju je sa suprugom kupila opremi i napravi od nje mesto za relaksaciju tela, uma i duha. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE