Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prve porodice u roditeljskoj kući

    Prve tri porodice postale su privremeni stanari Roditeljske kuće, pri Zadužbini porodice Kostić u Novom Sadu (Petrovaradinu).

    Početkom aprila, Miodrag Kostić, je svoju porodičnu kuću, koja se prostire na 1400 kvadratnih metara, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio na korišćenje „Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“ za potrebe humanijeg lečenja. Roditeljska kuća je namenjena deci koja dolaze iz unutrašnjosti u pratnji jednog roditelja, tokom njihovog lečenja od malignih oboljenja.

    – Ovakav vid smeštaja je jedan od oblika psiho-socijalne podrške, koji igra važnu ulogu u samom procesu izlečenja. Roditelji iz unutrašnjosti neće morati da brinu o smeštaju za vreme lečenja dece i moći će maksimalno da se posvete mališanima, koji će terapije primati ambulantno i provoditi minimalno vremena u bolnici. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim gospodinu Kostiću na humanom gestu osnivanja Zadužbine porodice Kostić, jer je time dao nesebičan doprinos da se, pri Roditeljskoj kući, sprovede jedna od osnovnih svetskih strategija lečenja.- istakao je prof. dr Slobodan Grebeldinger, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

    – Briga o humanijim uslovima odrastanja mališana svakodnevni je zadatak, ne samo MK Group, već i moj lično, s’obzirom da sam i sam otac troje dece. Moja deca i ja smo danas ponosni jer je Zadužbina opravdala svoju namenu. Želja mi je da se mališani i njihovi roditelji osećaju prijatno u Roditeljskoj kući i da se deca brzo oporave.Ovde smo svi prisutni, samo sa jednim ciljem, da njima i njihovim porodicama pružimo podršku i kažemo im da nisu sami u svojoj borbi.– rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE